Sajgonki to powszechna i wyśmienita azjatycka zakąska wprost idealna na spotkanie towarzyskie. Przepisy między krajami azjatyckimi się różnią. Ale wszystkie mówią o nadzieniu zawiniętym w ciasto.
Oto przepis na tajskie smażone sajgonki Pho Pia Thod.
Tom Yum to jedna z bardziej aromatycznych zup świata. W tajskim oryginalnym wydaniu jest bardzo ostra, jednak w naszym przepisie znajdziesz kilka sposobów, jak załagodzić smak nie tracąc klasycznego aromatu Tajlandii.
Pasta curry stanowi bazę tajskiego curry. W zależności od curry, które chcemy wykonać dobieramy zieloną lub czerwoną pastę. Wykonanie pasty nie jest skomplikowane, jednak wykonanie własnoręcznie zajmuje dużo czasu. Na szczęście można ją zamrozić i zostawić na kolejny tajski wieczór.
Tajskie Curry, czerwone jak i zielone jest daniem z Azji, o którym większość z nas słyszała. Wbrew pozorom wcale nie jest trudno je przygotować! Pobierz przepis i wybierz, które spróbujesz wykonać!
Kluczem smaku curry jest pasta curry, do której przepis znajdziesz poniżej.
Pad Thai to najbardziej znane tajskie danie na świecie. Głównym składnikiem jest makaron ryżowy, tofu i kurczak (w opcji nie wegetariańskiej). Danie wzbogacone jest świeżymi warzywami. Jest sycące i delikatne w smaku.
Jest to chyba pierwsze danie, które większość kiedykolwiek próbowała w Tajlandii. Jednak przepis na Pad Thaia jest na tyle nieskomplikowany, że można go zrobić w domu samemu. Oto przepis na to klasyczne tajskie danie.
MIESIĘCZNIK:
SOCIAL MEDIA:
MAIL:
dobrzepojechane@gmail.com
Na tej stronie wykorzystujemy pliki cookies (ciasteczka).